Konu
:
Sam Eli (Kibris) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sam Eli (Kibris) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sam Eli (Kibris) Tarifi
Sam Eli (Kibris) Tarifi
MALZEMESİ
2 Adet yufka
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı irmik
1,5 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı su
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı tarçın
1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için)
YAPILIŞI
1 Süt ve suyu şeker ilavesi ile kaynatınız
2 İrmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz
3 Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz
4 Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muska şeklinde katlayınız
5 Buzdolabında bekletiniz
6 Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız
7 Servis tabağına alarak pudra şekeri ve tarçın serpiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul