Yalnız Mesajı Göster

Karayip Usulü Muz Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karayip Usulü Muz Tarifi



Karayip Usulü Muz Tarifi

6 muz
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
2 su bardağı taze portakal suyu
1 portakalm kabuğu (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tarçın

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız
Orta büyüklükte bir tatlı kalıbını, 1 tatlı kaşığı yağ ile yağlayınız
Muzları soyup, uzunlamasına ikiye bölerek kalıba diziniz
Bir kasede şeker, portakal suyu ve tarçını iyice karıştırıp, muzların üstüne dökünüz Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde üstüne koyup 15 dakika, muzlar yumuşayıncaya kadar fırında pişiriniz Kalıbı fırından alıp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla