Konu
:
Karayip Usulü Muz Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karayip Usulü Muz Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karayip Usulü Muz Tarifi
Karayip Usulü Muz Tarifi
6 muz
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
2 su bardağı taze portakal suyu
1 portakalm kabuğu (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tarçın
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız
Orta büyüklükte bir tatlı kalıbını, 1 tatlı kaşığı yağ ile yağlayınız
Muzları soyup, uzunlamasına ikiye bölerek kalıba diziniz
Bir kasede şeker, portakal suyu ve tarçını iyice karıştırıp, muzların üstüne dökünüz
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde üstüne koyup 15 dakika, muzlar yumuşayıncaya kadar fırında pişiriniz
Kalıbı fırından alıp servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul