Konu
:
Bademli İrmik Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli İrmik Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli İrmik Helvası Tarifi
Bademli İrmik Helvası Tarifi
150 gr (1 su bardağı) irmik
400 gr (1 su bardağı) süt
100 gr tereyağı
250 gr (1 su bardağı) şeker
75 gr (1/2 su bardağı) badem (soyulmuş)
1 çay kaşığı tarçın
Tereyağı orta boy bir tencerede ağır ateşte eritiniz
Bademleri ve irmiği ekleyip sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kızartınız
(Bu, aşağı yukarı yarım saat alır
) Bu arada irmiklerin yanmamasına dikkat ediniz
Ayrı bir tencerede sütü kaynatıp, içinde şekeri eritiniz
Şekerli sütü kaynar haldeyken bademli irmiğe katıp, bir iki kere karıştırarak, tencereyi kısık ateşte 15 dakika, irmik sütlü şurubu tamamen eminceye kadar, pişiriniz
Tencereyi ocaktan alıp üstünü bir bezle örterek serin bir yerde yarım saat dinlendiriniz, üstüne tarçınını serperek servis ediniz
Not: Bademli irmik helvası, hazırlanması kolay ve ucuz bir tatlıdır
Dilerseniz sütü vanilyalı hazırlayabilir, ya da süt miktarının yalnızca yarısını kullanıp geri kalanının yerine krema ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul