Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )



Cevizli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )

8 Yumurta
75 gr kıyılmış veya makinadan çekilmiş ceviz
250 gr şeker
225 gr un
75 gr yumuşatılmış tereyağı

Yumurta kasesinde yumurta ve şekeri benmari veya çok az ısı üzerinde iyice çarpınız
Yumuşatılmış tereyağı ile unu iyice tellendirerek karıştırınız
Makineden çekilmiş cevizleri bu karışıma ilâve ediniz
Önceden, çarpılmış şeker ve yumurtayı ilâve ederek telle alt üst karıştırınız
Yağlanmış, unlanmış veya altına kâğıt yayılmış düz bir kalıba dökünüz Önceden ısıtılmış orta ısı dereceli fırında pişiriniz
Fırından tepsi çıkarılınca pişmiş hamur alt kâğıdı ile beraber nemli bir bez üzerine çıkarınız
Beberaberce hamur kıvrılır Hamur rulo biçimi alınca bu şekilde soğumasını sağlayınız
Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla