Konu
:
Tatlı Tuzlu Bisküvi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Tuzlu Bisküvi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Tuzlu Bisküvi Tarifi
1/2 kg un
150 gr toz şeker
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
Fırın tepsisi, içi yağlandıktan ve unlandıktan sonra bir kenara bırakılır
Kalan margarin küçük parçalara bölünüp bir büyük kaba konur
Bunun üstüne tozşeker dökülür
Daha sonra buna yumurta sarıları katılıp yedirilerek köpürtülür
Karışım iyice çırpıldıktan sonra tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırılırken, vanilyalı ve tuzlu un azar azar katılıp yedirilir
Karışım koyu bir hamur haline gelince merdane yardımıyla yaklaşık 1-2 mm kalınlığında açılır
Sonra türlü biçimlerdeki kalıplarla bu hamurdan bisküviler çıkarılıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizilir
Yumurtalardan birinin akı iyice çırpıldıktan sonra bir fırçayla bisküvilerin üstüne sürülür ve tepsi 180 derece kızdırılmış fırına konur
Bisküviler 45 dakika fırında tutulduktan sonra çıkarılır ve soğumaya bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul