Konu
:
Bademli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )
Bademli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız usulü )
8 Yumurta
75 gr
badem
250 gr
şeker
225 gr
un
75 gr
yumuşatılmış tereyağı
Bademleri
su
içinde kaynatınız
Kabukları kolaylıkla çıkıyorsa ateşten alınız ve dış kabuklarını çıkarınız
Kurulayınız ve
badem
makinasından çekiniz
Yumurta kasesinde
yumurta
ve şekeri benmari veya çok az ısı üzerinde iyice çarpınız
Yumuşatılmış tereyağı ile unu iyice tellendirerek karıştırınız
Makineden çekilmiş
badem
leri bu karışıma ilâve ediniz
Önceden, çarpılmış şeker ve
yumurta
yı ilâve ederek telle alt üst karıştırınız
Yağlanmış, unlanmış veya altına kâğıt yayılmış düz bir kalıba dökünüz
Önceden ısıtılmış orta ısı dereceli fırında pişiriniz
Fırından tepsi çıkarılınca pişmiş hamur alt kâğıdı ile beraber nemli bir bez üzerine çıkarınız
Kağıdıyla birlikte hamuru kıvrınız
Hamur rulo biçimi alınca açıp kağıdı alıp tekrar rulo yapınız ve bu şekilde soğumasını sağlayınız
Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek
servis
yapınız
Not: Arzu ederseniz hamuru açıp kağıdı aldıktan sonra mamelat sürerek de rulo yapabilirsiniz
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul