10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balayı Tatlısı Tarifi
Balayı Tatlısı Tarifi
300 gr (1+1/4 su bardağı) vişne suyu
1/2 su bardağından biraz fazla su
1/4 su bardağı şeker
1 büyük limon kabuğu rendesi
1 büyük limonun suyu
15 gr jelatin (2 çorba kaşığı sıcak su içinde eritilmiş)
1 yumurtanın akı
1 büyük tatlı kavun
Önce buzdolabmızı en soğuk dereceye ayarlayınız
Orta boy bir tencerede vişne suyu, su, şeker ve limon kabuğu rendesini karıştırıp orta ateşte 4 dakika kaynatınız Ateşten alıp, limon suyu ve jelatini ekleyerek, iyice karıştırınız Bu karışımı, buz kalıbına dökünüz Buz kalıbını buzluğa koyup 30 dakika kadar soğutunuz
Küçük bir kâsede, yumurta teli yada mixer ile yumurta akını kar haline getirip, buzluktaki karışıma, çırparak karıştırınız Karışımı, tekrar buz kalıbına boşaltıp buzlukta 60 dakika bekletiniz Sonra buzluktan çıkarıp bir kâseye boşaltınız 1 dakika çırpınız Tekrar kalıba boşaltıp, buzluğa koyunuz ve buzlu karışımı her 4 saatte bir çırparak buzlukta bırakınız
Bıçakla, kavunu uzunlamasına 6 dilime ayırınız Çekirdeklerini çıkarıp, dilimleri tabaklara yerleştiriniz Dondurulmuş vişneli karışımı, üstlerine kaşıkla koyup, hemen servis ediniz
|
|
|