Konu
:
Muzlu Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )
Muzlu Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )
6 Yumurta
25 gr
Yumuşatılmış tereyağı
125 gr
şeker
1 paket vanilya
İçi için:
6-7
muz
180 gr
şeker
50 gr
un
Yarım paket vanilya
3
yumurta
Yarım litre
süt
Bir kase içine
yumurta
ları kırınız
Şeker ilâve ediniz
Telle koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız
Elenmiş un
vanilya
içine parça yağ ilâve ederek iyice kıyınız
Çarpılmış
yumurta
lar ile un karışımını beraberce karıştırınız
İçine kâğıt yayılmış kenarlı tepsiye boşaltınız
Önceden ısıtılmış sıcak fırında orta ısı derecesinde pembeleşinceye kadın pişiriniz
Fırından çıkarılan hamurun kâğıdı ile beraber nemli bir bez üzerine kaydırarak çıkarınız
Ve hemen rulo ediniz
Bir kap içerisinde şeker, un, vanilya,
yumurta
yı telle iyice karıştırınız
Süt
ilâve ediniz
Bir iki taşım kaynatınız
Ateşten alnız
Soğuyuncaya kadar
kaymak
tutmaması için telle karıştırmaya devam ediniz
Daha önce kıvrılarak sarılmış pandispanya içerisine çok az kremden sürünüz
Kabuklarından ayrılmış
muz
ları uzunlamasına pandispanya içerisine yerleştirerek kremini bolca sürmeye devam ediniz
Sıkıca tekrar sarınız
Uzun bir tabak içerisine yerleştirerek buzdolabında 1 saat bırakınız
Dolaptan çıkardıktan sonra 1-1,5 cm
kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keserek
servis
tabağına yerleştiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul