Konu
:
Dondurmalı Pudingli Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Pudingli Güllaç
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Pudingli Güllaç
Malzemeler:
1 paket Carte dOr Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Güllaç için :
10 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Dilim başına 1 top Carte dOr Sütlü Çikolatalı Dondurma Çikolata Parçalı
Yapılışı:
1- Carte dOr Vanilyalı Pudingi tarifine uygun şekilde yapın ve ılınması için kenara alın (kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırın)
2- Şeker ve sütü sos tenceresinde karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın
3- Geniş bir orta boy bir borcama ilk güllaç yaprağını koyun (kenarlarından taşacaktır bu nedenler kenarları kırıp içine döşeyin)
Sütten 1 kepçe alarak azar azar yaprağı ıslatın
5 yaprağa da aynı işlemi uygulayın
4- Hazırladığınız pudingi güllaç yapraklarının üzerine yayın, ceviz kırıklarını serpin
Kalan 5 yaprağı da tek tek üzerine döşeyip süt ile ıslatın
5- Hazırladığınız güllacı buzdolabına alın 1 gece dinlendirin
6- Servis etmeden önce fıstık ve taze meyvelerle süsleyin ve 1 top dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul