Konu
:
Pembe Gül Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü )
Yalnız Mesajı Göster
Pembe Gül Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pembe Gül Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü )
Pembe Gül Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü )
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı toz şeker
100 gram margarin
3 su bardağı un
300 gram margarin (kremi için)
200 gram pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Derin bir kâse içine yumurtaları kırınız, şekeri ilâve ediniz
Yumurta teli ile boza kıvamına gelinceye kadar karıştırınız
İçine küçük parçalara bölünmüş sana yağını ilâve ediniz, karıştırınız
Yoğurdu birden ilâve ediniz tekrar karıştırınız
Diğer tarafta unu, vanilyayı va kabartma tozunu beraberce elekten geçiriniz
Bir önceki karışıma yavaşça ilâve ediniz, karıştırınız
İçine kâğıt yayılmış bir gato kalıbına boşaltınız
Sıcak fırında orta ısı derecesinde Pembeleşip kabarıncaya kadar pişiriniz
Pişdikten sonra bir bıçak ucu ile hamuru kalıp kenarından sokarak iyice ayırınız, kalıbı ters çevirerek bir tabağa çıkarınız
Alttaki kâğıdıda alınız
Gatoyu soğumaya bırakınız
Büyük bir bıçak ile gatoyu enine iki parçaya ayırınız, ortasına önce
beyaz
krem sürünüz ve iki parçayı üst üste muntazam kapatınız
Ucuna tırtıllı huni geçirilmiş kfemia torbası ile üstünü ve yanlarını biçimli kapatınız
En üstüne kenar tarafına bir tek pembe gül şekerlemesi koyunuz
Kremi:
Kremi için yağı porselen kâsede yumurta teli veya tahta kaşıkla karıştırarak yumuşatınız
Yumuşattığınız yağı karıştırarak beyazlaştırınız, pudra şekeri ilâve ediniz
Tekrar karıştırınız ve vanilyayı ilâve ediniz
Not: Bu krem her pasta için kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul