Konu
:
Ballı Limonlu Tepsi Keki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Limonlu Tepsi Keki Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Limonlu Tepsi Keki Tarifi
Ballı Limonlu Tepsi Keki Tarifi
Malzemeler :
2 Yumurta Akı
3 Çorba K
Yumuşak Margarin
1 Su B
Süt
1 P
Kabartma Tozu
2 Çorba K
İrmik
1 Limon Kabuğu Ve Suyu
1,5 Su B
Un
4 Çorba K
Bal
2 Çorba K
Hindistan Cevizi
Üzeri İçin:
Susam
1 Limon
Hazırlanışı
Karıştırma kabına sütü dökün
Margarini, balı ve hindistan cevizini ekleyin
Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve kaba ekleyin
Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırpın
Fazla kabarmaması için yumurtanın sadece aklarını kullanıyoruz
Unu, irmiği ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın
Kıvama gelince çırpıp köpürttüğünüz yumurta akını ekleyin ve hamurla iyice karıştırın
Yağlı kağıt serdiğiniz düz fırın kabına hamuru dökün ve yayın
Üzerine susamı dökün ve dilimlenmiş limonuÖnceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin
Piştikten sonra parlak dizin
olması için üzerine bal sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul