Yalnız Mesajı Göster

Ballı Limonlu Tepsi Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Limonlu Tepsi Keki Tarifi



Ballı Limonlu Tepsi Keki Tarifi

Malzemeler :
  • 2 Yumurta Akı
    3 Çorba K Yumuşak Margarin
    1 Su B Süt
    1 P Kabartma Tozu
    2 Çorba K İrmik
    1 Limon Kabuğu Ve Suyu
    1,5 Su B Un
    4 Çorba K Bal
    2 Çorba K Hindistan Cevizi Üzeri İçin:
    Susam
    1 Limon
Hazırlanışı
Karıştırma kabına sütü dökün Margarini, balı ve hindistan cevizini ekleyin Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve kaba ekleyin Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırpın
Fazla kabarmaması için yumurtanın sadece aklarını kullanıyoruz Unu, irmiği ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın Kıvama gelince çırpıp köpürttüğünüz yumurta akını ekleyin ve hamurla iyice karıştırın Yağlı kağıt serdiğiniz düz fırın kabına hamuru dökün ve yayın
Üzerine susamı dökün ve dilimlenmiş limonuÖnceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin Piştikten sonra parlak dizin olması için üzerine bal sürün

Alıntı Yaparak Cevapla