Yalnız Mesajı Göster

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



Şambali Tarifi

2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr badem
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlayalım Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Not: Bademleri sıcak suda 5 dk bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla