Konu
:
Şambali Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şambali Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Şambali Tarifi
Şambali Tarifi
2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr
badem
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım
İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım
Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim
Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim
Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk
bekletip şerbetini emmesini sağlayalım
Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk
kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Not: Bademleri sıcak suda 5 dk
bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul