10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
1 paket (250 gr) Teremyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 kase dövülmüş haşhaş
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kasığı toz şeker
Yeterince un
ÜZERİ İÇİN:
Çörekotu
Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp, geri kalanını oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağ yağı, yoğurt, kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tozşeker ile iyice karıştıralım
Aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, dinlendirelim
Dövülmüş haşhaşı, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi ile karıştırıp, hazırlayalım
Hamurlardan birini dikdörtgen şeklinde açalım
Her tarafına haşhaşlı içten sürüp, 3 parmak genişliğinde rulo şeklinde katlayalım
2 parmak genişliğinde yan yana kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim
|
|
|