Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi



1 paket (250 gr) Teremyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

3 adet yumurta

1 kase dövülmüş haşhaş

1 paket kabartma tozu

4 tatlı kasığı toz şeker

Yeterince un

ÜZERİ İÇİN:

Çörekotu

Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp, geri kalanını oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağ yağı, yoğurt, kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tozşeker ile iyice karıştıralım

Aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım

Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, dinlendirelim

Dövülmüş haşhaşı, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi ile karıştırıp, hazırlayalım

Hamurlardan birini dikdörtgen şeklinde açalım

Her tarafına haşhaşlı içten sürüp, 3 parmak genişliğinde rulo şeklinde katlayalım

2 parmak genişliğinde yan yana kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim

Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla