Yalnız Mesajı Göster

Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi



5 YUMURTA SARISI

1,5 SU BARDAĞI SÜT

300 GR SOYULMUŞ MANGO

6 JELATİN YAPRAĞI

3 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ

Kivi özü:

4 KİVİ

1 LİMON SUYU

2 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ

Krem Anglez hazırlayın:

Sütü ısıtın, yumurta sarılarını bir kâsede fruktoz ile birlikte çırpın ve yumurtaları azar azar sıcak suya dökerken bir yandan da sütü çırpmaya devam edin Karışımı hafif ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin

Bu kremaya soğuk suda ısıtılmış ve sıkılmış jelatin yapraklarını da katın

Parça parça kestiğiniz mangoları mikserden geçirip pürtüksüz bir püre yapın ve bu püreyi de krem anglez'e katın

Harcınızı bir kek kabına (yuvarlak) döküp 12 saat buzdolabında tutun

Kivileri soyun, limon suyu ve fruktozla birlikte mikserden geçirip bir kivi özü yapın

Bavaruanızı tersyüz edin, üzerinde kivi özünü gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla