Konu
:
Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi
5 YUMURTA SARISI
1,5 SU BARDAĞI SÜT
300 GR SOYULMUŞ MANGO
6 JELATİN YAPRAĞI
3 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ
Kivi özü:
4 KİVİ
1 LİMON SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ
Krem Anglez hazırlayın:
Sütü ısıtın, yumurta sarılarını bir kâsede fruktoz ile birlikte çırpın ve yumurtaları azar azar sıcak suya dökerken bir yandan da sütü çırpmaya devam edin
Karışımı hafif ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin
Bu kremaya soğuk suda ısıtılmış ve sıkılmış jelatin yapraklarını da katın
Parça parça kestiğiniz mangoları mikserden geçirip pürtüksüz bir püre yapın ve bu püreyi de krem anglez'e katın
Harcınızı bir kek kabına (yuvarlak) döküp 12 saat buzdolabında tutun
Kivileri soyun, limon suyu ve fruktozla birlikte mikserden geçirip bir kivi özü yapın
Bavaruanızı tersyüz edin, üzerinde kivi özünü gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul