Konu
:
Fındık Palmiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fındık Palmiye Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındık Palmiye Tarifi
Fındık Palmiye Tarifi
MALZEMELER
Hamur
1 paket 11gr Yuva Instant
Kuru
Maya
4,5 su bardağı un
270 gr su (2
5 çay bardağı)
2/3 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı şeker
20 gr tereyağı (1
yemek
kaşığı)
Ayrıca:
170 gr margarin (3/5 paket)
Garnitür
2 çay bardağı şeker
200 gr toz
fındık
(1,5 su bardağı)
160 gr tereyağı (8 yemek kaşığı)
2 adet
yumurta
1 adet
yumurta
(üzerine sürmek için)
HAZIRLANIŞI
Un, tuz, şeker, su ve maya karıştırılır
Son olarak tereyağı eklenerek pürüzsüz olana kadar yoğurulur
Üzeri örtülüp 20 dk buzdolabında bekletilir
Margarin plastik torbaya konur
30x30 cm genişliğinde açılır
Hamur 33x62 cm olarak açılır
Margarin torbadan çıkarılıp ortasına yerleştirilir ve zarf şeklinde katlanır
Üstü örtülüp 15 dk buzdolabında bekletilir
Buzdolabından çıkartılıp merdane ile 2 cm kalınlığında açılır ve ikiye katlanıp üstü örtülerek tekrar buzdolabında 15 dk bekletilir
Hamur çıkarılıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60x30 cm açılır, bir ucu hamurun ortasına gelecek şekilde katlanır, diğer tarafı da onun üzerine katlanır ve tekrar buzdolabında 15 dk bekletilir
Tereyağı yumuşatılır
Şeker, tereyağı, toz
fındık
ve
yumurta
lar karıştırılır
Milföy hamuru 40x60 cm ebatlarında açılır
Hamurun üzerine
fındık
lı
krema
sürülür
Hamurun bir kenarı alınıp orta kısmına kadar rulo şeklinde sarılır
Karşı kısmı da aynı şekilde sarılır ve böylece karşılıklı iki silindir elde edersiniz
1
5 cm eninde olan dilimler kesilir
Fırın
tepsisine hafif üzerilerine bastırarak dizilir
(Bu şekilde kesilen “gözlük” şeklinde olan palmiyeler birbirlerine fazla yakın dizilmemelidir
) 20 dk kabarması için bekletilir
Üzerlerine çırpılmış
yumurta
sürülür
210-220 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dk
pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul