Konu
:
Üzümlü Toplar
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Toplar
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Toplar
ÜzümLü TopLar
MALZEMESİ:
5 fincan un
1 fincan şeker
1 fincar
üzüm
1 fincan sadeyağ
1 adet
yumurta
1 kaşık kabartma tozu
1 kaşık karbonat
1 kasık mahlep
HAZIRLANIŞI
:
Un bir tepsiye konup ortası çukurlaştırılır
Bu çukura yağ ve
yumurta
konur, yuğurulmağa başlanır
Sonra şeker
üzüm
ve diğerleri ilave edilir
Güzelce yuğurduktan sonra birer
fındık
büyüklüğünde koparılan parçalar bilya gibi yuvarlak yapılır
Yağlanmış tepsiye dizilir
Fırında pembeleşene kadar pişirilir
Üzerleri pembeleşen
üzüm
lü toplar hiç ellenmeden bir kenarda bırakılır
Soğuyunca başka bir kaba alınır, ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul