Yalnız Mesajı Göster

Üzümlü Toplar

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Toplar



ÜzümLü TopLar

MALZEMESİ:
5 fincan un
1 fincan şeker
1 fincar üzüm
1 fincan sadeyağ
1 adet yumurta
1 kaşık kabartma tozu
1 kaşık karbonat
1 kasık mahlep

HAZIRLANIŞI:
Un bir tepsiye konup ortası çukurlaştırılır Bu çukura yağ ve yumurta konur, yuğurulmağa başlanır Sonra şeker üzüm ve diğerleri ilave edilir Güzelce yuğurduktan sonra birer fındık büyüklüğünde koparılan parçalar bilya gibi yuvarlak yapılır Yağlanmış tepsiye dizilir Fırında pembeleşene kadar pişirilir Üzerleri pembeleşen üzümlü toplar hiç ellenmeden bir kenarda bırakılır Soğuyunca başka bir kaba alınır, ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla