Konu
:
Portakal Şekerlemesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Şekerlemesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Şekerlemesi Tarifi
Portakal Şekerlemesi Tari
fi
Üç dört adet portakalı zedelemeden soyunuz
Suyunu akıtmadan dilim dilim ayırınız
Bir karış boyunda çok ince ve yuvarlak ve uçları sivri tahtadan yapılmış çubuklara dilimlerin kabuğa gelen yönlerinin ortalarından saplayınız ve birer kalburun deliklerine çubukların alt taraflarını sokup diklemesine durdurunuz
İki saat kadar böylece bırakınız
Sonra şekeri yakmadan akide kıvamına getirip bir miktar bekletiniz
Sıcaklığı biraz geçtikten sonra çubukr lardan tutup ve portakalları şekere batırıp hemen çıkarınız
Kalburun deliklerinden, önce yapıldığı gibi, çubukları diklemesine durdurunuz
Soğumaya bırakınız
Soğuyunca parmak ile yavaş yavaş dürterek dilimleri, değneklerden tabağa düşürüp düzgünce diziniz
Not: Eğer şeker damlayıp kalbur bozulur diye endişeye düşülürse bir kenarlı kaba kum doldurunuz
Portakallar, şekere batırıldıktan sonra çubukları kuma saplayıp dik durmasını sağlayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul