Konu
:
Üzümlü Şekerleme Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Şekerleme Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Şekerleme Tarifi
Üzümlü Şekerleme Tarifi
Kullanılacak malzeme
(her üzüm salkımı için): 6 kaşık tozşeker, 3 kaşık su, 1 kaşık sirke, 1 kaşık zeytinyağı
Yapılışı
: Üzüm taneleri salkımdan ayıklanır, yıkanır ve kurulanır
Her birine renkli bir plastik kürdan batırılır
Çok küçük bir tencereye tozşeker, su ve sirke konup 10 dakika kadar bekletilir
Bu süre sonunda tencere hafif ateşe oturtulur
Karıştırmadan şurubun kaynaması beklenir
Şurup kaynamaya başlayınca gene karıştırmadan 10 dakika kadar ateşte tutulur
Şurup renk değiştirince tencere ateşten indirilir ve hemen kürdanlarından tutulmuş üzüm taneleri bu akideleşmiş şekere batınlıp çıkanlır ve zeytinyağına bulanmış tabaklara aralıklı olarak konur
Üzüm tanelerinin üzerlerindeki şekerleme tam soğumadan kaldınlıp, akidenin saçaklan kesilir ve üzüm tanelerinin 4-5 tanesi bir araya getirilip öylece soğumaya bırakılır
Akide iyice soğuyup sertleşince üzümler servis tabağına yerleştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul