Konu
:
Malak Tarifi (Nallıhan Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Malak Tarifi (Nallıhan Ankara)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malak Tarifi (Nallıhan Ankara)
Malak Tarifi (Nallıhan Ankara)
500 gram un
1 litre su
4 yemek kaşığı Teremyağ
150 gram ceviz içi
1 kase pekmez
Tencere ateşe konulur
Bir litre su ve bir kaşık Teremyağ kaynamaya bırakılır
Kaynayan suyun içine un yavaş yavaş ilave edilir
Bir yandan da oklava ile hızlı bir şekilde karıştırılır
Topaklanmaması için unun tamamı ilave edildikten sonra oklava ile karıştıra karıştıra pişirmeye devam edilir
Daha sonra kaşık yardımıyla lokmalık parçalar alınarak tepsiye bir sıra hamur bir sıra ceviz serpilir
Hamur bitene kadar işleme devam edilir
Üzerine her tarafa değecek şekilde bolca pekmez gezdirilir
Geri kalan Teremyağ da tavada kızdırılıp üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul