Yalnız Mesajı Göster

Kesme Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Muhallebi Tarifi



Kesme Muhallebi Tarifi

5 su bardağı süt
2 çay bardağı pirinç unu
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta

Süt, şeker ve pirinç unu orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirlir Ateşten alınır vanilya katılır, karıştırılır 15-20 dakika ara ara karıştırarak soğuması sağlanır Sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır Uygun büyüklükte Borcam yağlanır Yumurtalı muhallebi 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece frında pembeleşene kadar pişirilir Sonra baklava biçimi kesilerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla