Konu
:
Pekmezli Kabak Tarifi ( Rize )
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Kabak Tarifi ( Rize )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Kabak Tarifi ( Rize )
Pekmezli Kabak Tarifi ( Rize )
Rize Valiliği
Büyük pekmez tavasında pekmez yapılacak şıra satlerce kaynatılır, buharlaşarak şıra siner ve tatlanmaya başlar
Artık pekmez olması için yarım saat kadar bir zaman kalmıştır
İşte o zaman daha önce beyaz tatlı kabağmdan hazırlanmış olan kabak felileri (Uzunluğuna kesilmiş bir kabağın ikiye üçe ayrılmış panalan) pekmez tavasına atılır
Kabaldar tatlilaşmakta olan şıra ile birlikte pışer, giderek kahve rengi bir renk alarak tadlaşır
Uzun saplı bir süzgeçle pekmez tavasmdan toplanır
Sıcak veya soğuk olarak yenebilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul