Konu
:
Labneli Künefe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Labneli Künefe Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Labneli Künefe Tarifi
Labneli Künefe Tarifi
Orta boy fırın tepsisi için;
500 gr çiğ kadayıf
125 gr Pınar tereyağı
1 paket Pınar labne peynir
Fıstık veya ceviz içi
Şerbeti için
600 gr toz şeker
2,5 bardak su
Çiğ kadayıfları ince ince keselim
Tereyağının yarısını fırın tepsisine iyice elimizle yedirelim
Kadayıfın yarısını fırın tepsisine iyice bastırarak düzelim
Pınar Labne peyniri çay kaşığı yardımıyla kadayıfın üzerine koyalım
Kalan tereyağını eritelim ve çiğ kadayıfı bununla harmanlayalım
Bu işlem bittikten sonra labne peynirlerin üzerine tereyağı ile harmanlanmış kadayıfı koyalım
180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim
600 gr şeker ve 2,5 bardak suyu tencerede orta ısıda kaynatalım
PÜF NOKTASI: Şerbet kaynamaya başladıktan sonra en fazla 1,5, 2 dakika kaynatıp altını kapatalım
Fırından çıkardığımız sıcak künefeye, sıcak şerbeti boca edelim
Tepsiyi ocağın üzerinde en fazla 1 dakika orta ısıda şerbetle kadayıfın özleşmesi için kaynatalım
Bu şekilde yapılan kadayıf asla şekerlenmz ve en az 2 3 gün tazeliğini korur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul