Yalnız Mesajı Göster

Labneli Künefe Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labneli Künefe Tarifi



Labneli Künefe Tarifi

Orta boy fırın tepsisi için;
500 gr çiğ kadayıf
125 gr Pınar tereyağı
1 paket Pınar labne peynir
Fıstık veya ceviz içi

Şerbeti için
600 gr toz şeker
2,5 bardak su

Çiğ kadayıfları ince ince keselim Tereyağının yarısını fırın tepsisine iyice elimizle yedirelim Kadayıfın yarısını fırın tepsisine iyice bastırarak düzelim Pınar Labne peyniri çay kaşığı yardımıyla kadayıfın üzerine koyalım
Kalan tereyağını eritelim ve çiğ kadayıfı bununla harmanlayalım Bu işlem bittikten sonra labne peynirlerin üzerine tereyağı ile harmanlanmış kadayıfı koyalım 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim
600 gr şeker ve 2,5 bardak suyu tencerede orta ısıda kaynatalım
PÜF NOKTASI: Şerbet kaynamaya başladıktan sonra en fazla 1,5, 2 dakika kaynatıp altını kapatalım
Fırından çıkardığımız sıcak künefeye, sıcak şerbeti boca edelim Tepsiyi ocağın üzerinde en fazla 1 dakika orta ısıda şerbetle kadayıfın özleşmesi için kaynatalım
Bu şekilde yapılan kadayıf asla şekerlenmz ve en az 2 3 gün tazeliğini korur

Alıntı Yaparak Cevapla