Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Tiremisu Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Tiremisu Tarifi



Kestaneli Tiremisu Tarifi

1 adet kakaolu hazır pastaban
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
6 adet kestane şekerlemesi
1 paket labne peyniri
Islatmak için:
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı garanül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
1 çorba kaşığı kakao

Süt, şeker, nişasta, pirinç unu orta ateşte bişirilir Ateşten almadan önce ufalanmış kestane şekeri eklenir Mikserle şekerler dağılana kadar çırpılır Sonra labne eklenir ve birkaç dakika daha çırpılır Islatma malzemesi karıştırılır İlk kat pandispanyanın üzerine gezdirilir Sonra kremanın yarısı sürülür Üzerine kahveli karışımla ıslatılmış ikinci kat pandispanya konur ve kalan krema üzerine ve kenarlarına sıvanır En son kakao üzerine elenir Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirildikten sonra servise sunulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla