Konu
:
Meyveli Panna Cotta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Panna Cotta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Panna Cotta Tarifi
Meyveli Panna Cotta Tarifi
-500ml çiğ krema
-100ml süt
-200 gr mascarpone peyniri ( yada 200 gr labne peyniri)
-Yarım su bardağı (100gr) toz şeker
-4 yaprak jelatin (yada 1 çorba kaşıgı nişasta)
-1 paket vanilya
-Arzu edilen meyveler
Yapılışı
Öncelikle süt, krema, ve şeker bir tencereye konulup el yakyamayacak sıcaklığa kadar ısıtılıp önce peynir sonra soğuk suda ıslatılmış jelatinler ve vanilya eklenerek karıştırıştırılır (çıkan köpükler alınabilir) 3-5 dk kaynatıldıktan sonra suyla ıslatılmış kalıplara (kadeh yada sufle kalıpları gibi) dökülerek oda sıcaklığına kadar sğutulur ve sonra buzdolabında 2-3 saat bekletilir
Ayrı bir tencerede kullanılmak istenen meyveler konulur yarım çay bardagından biraz fazla su ve biraz şeker eklenerek 5-7 dk kaynatılır marmelat kıvamına geldikten sonra soğutulur arzuya göre tatlı likorde eklenebilir
Servis esnasında sıcak suda ıslatılan panna cottalar servis tabagına ters çevirilip üzerine hazırlanan meyve marmelatı dökülerek servis yapılır
Yada kalıplara konulan panna cottaların üzerine meyve marmelatı dökülerek soğutulur AFİYET OLSUN
NOT Eğer nişasta kullanılacaksa öncelikle nişasta süt içerisinde homojenize oluncaya kadar eritilerek yapılır ve sonra diğer işlemler uygulanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul