Konu
:
Gevrek Tart Hamuru Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gevrek Tart Hamuru Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gevrek Tart Hamuru Tarifi
Gevrek Tart Hamuru Tarifi
200 gr un
Bir tutam tuz
100 gr margarin
Yaklaşık 3 yemek kaşığı su
Un ile tuzu eleyin
Margarini küçük parçalara kesip, un ile ovuşturun
Karışım ekmek kırıntılarına benzeyene dek ovuşturmanızı sürdürün
Suyu da katıp, kabın kenarlarına yapışmayacak duruma gelene dek karıştırın
Unlanmış bir yüzeye alıp, yumuşak hareketlerle yoğurup düzgün bir top biçimine getirin ve dileğinize göre kullanın
NOT: Herhangi bir tarifte 100 gr gevrek hamur denildiğinde, 100 gr un ve 50 gr margarinden yapılmış gevrek hamurundan söz edilmektedir
Gevrek hamuru tatlı olarak istediğinizde, 25 gr pudra şekeri eklemeniz gerekecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul