Konu
:
Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri
10-28-2012
#
26
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri
KOLAY BÖREK
MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
½ kalıp beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş taze YASAK KELIME
HAZIRLANIŞI
Yufkalar kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılır
Diğer bütün malzeme beraberce karıştırılır
Karıştırılan malzemeye yufkalar da ilave edilir
Bu karışım payreks bir kaba dökülüp bir saat kadar buzdolabında bekletilir
Daha sonra buzdolabından çıkarılır ve bir müddet oda sıcaklığında bekletildikten sonra 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir
Not: Arzuya göre fırına vermeden üzerine ayrıca YASAK KELIME rendelenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul