Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri

Eski 10-28-2012   #26
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri



KOLAY BÖREK

MALZEMELER

2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
½ kalıp beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş taze YASAK KELIME

HAZIRLANIŞI

Yufkalar kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılır Diğer bütün malzeme beraberce karıştırılır Karıştırılan malzemeye yufkalar da ilave edilir Bu karışım payreks bir kaba dökülüp bir saat kadar buzdolabında bekletilir Daha sonra buzdolabından çıkarılır ve bir müddet oda sıcaklığında bekletildikten sonra 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir

Not: Arzuya göre fırına vermeden üzerine ayrıca YASAK KELIME rendelenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla