Yalnız Mesajı Göster

Minik Francala

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Minik Francala



MİNİK FRANCALA



3 su bun
1 pkuru maya
1 çorba ktoz şeker
1 tatlı ktuz
aldığı kadar su
çedene
keten tohumu
anason
üzeri için:
yulaf ezmesi

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın üzerine tuz ve şekeri ilave edin
ortasını havuz şeklinde açınmaya koyun ve ılık su ile karıştırıniçine
çedene, keten tohumu ve anason koyarak hamuru yoğurun hamuru
bezelere ayırın ortası tombul kenarları ince olacak şekilde şekil verin
daha sonra hamuru önce suya sonra yulaf ezmesine batırarak
yağlanmış tepsiye alın tepsi mayası gelene kadar bekletin200 derecelik
fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla