Konu
:
Çalkama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çalkama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çalkama Tarifi
Çalkama Tarifi
MALZEMELER:
1 kg mısır veya çavdar unu
1,250 ml süt
750 gram süt kaymağı
750 gram pırasa
1 çorba kaşığı peynir rendesi
1
5 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Yıkadığınız pırasaları küçük küçük doğrayıp üzerine rendelenmiş peynir ve 1 çay kaşığı tuz atın
Yoğurarak iyice karıştırın
Mısır ununa 1 çay kaşığı tuz atıp yavaş yavaş süt ilave ederek akışkan hale getirilinceye kadar yoğurun
Zemini yağlanmış tepsinin içine hamurun yarısını koyup elle yayın
Üzerine hazırlanan harç koyup elle yayarak bastırın
Kalan hamuru tepsinin üstünü kapatacak biçimde yayın
Üzerine zeytinyağı ile çırpılmış kaymak döküp dağıtın
Bir kaşığı dik olarak yer yer bastırıp kaymağın hamurun arasına girmesini sağlayın
Son olarak üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış fırına koyun
160-180 derecede 45-50 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirin
Sıcakken dilimlere ayırıp ılık servis yapın
Not: Genellikle öğle yemeği olarak yenir
Yanında yoğurt ya da ayran önerilir
Çalkama, ısırgan otu, ıspanak veya yeşil soğanla da yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul