Konu
:
Saç Ketesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saç Ketesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saç Ketesi Tarifi
Saç Ketesi Tarifi
Sahrap Soysal
Malzemeler
Hamur için;
1 litre süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç malzemesi için;
250 gr bitkisel margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için; süt, yumurta ve tuzu derin bir yoğurma kabına koyup karıştırın
Unu azar azar ilave edip kulak memesinden daha yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar dinlendirin
Dinlenen hamuru eşit büyüklükte beş adet parçaya (bezeye) ayrın
Bezeleri neredeyse hazır yufka kalınlığında ve büyüklüğünde açın
(En az 40 santim çapında olmalı)
Diğer taraftan, yağı bir tavada eritip ocaktan alın
Ilık hale gelen yağı yufkaların üzerine kaşıkla dökerek paylaştırın
Yufkalardan birini tam ortadan ikiye bölüp uzun kenarından başlayarak rulo şekilnde sarın
Ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli verin
Oklava yardımıyla tekrar açarak 20 santim büyüklüğüne (tabak büyüklüğü) getirin
Bütün hamur parçalarına aynı işlemleri uygulayın
Bu şekilde 10 adet kete yapmış olacaksınız
Keteleri pişirmeden önce buzdolabında ya da soğuk bir ortamda 20-30 dakika kadar bekletin
Varsa sacı ya da teflon tavayı orta ısılı ateşte kızdırın
Açtığınız katmerler yağsız tavada ve kısık ateşte önlü arkalı pişirin
Yanında peynir, pekmez ya da herhangi bir kahvaltılık malzemeyle birlikte sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul