Konu
:
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Yalnız Mesajı Göster
Şişperek Tarifi ( Hatay )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Malzemeler:
Yarım kilo un
1 baş soğan
kıyma
maydanoz
tuz
baharat
bir avuç pirinç
tuzlu yoğurt
Yapılışı:
1
Un, hamur haline getirilir ve yufka olarak açılır
2
Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir
3
Kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz, baharatın hafif kavrulmasıyla elde edilen iç, karelere konur
4
Mantı gibi çapraz köşeler birleştirilir
5
Bunlar tepsiye dizilir ve fırında çok hafif kızartılır
6
Bir başka tencerere, tuzlu yoğurt, su ve pirinç çorba kıvamına gelene kadar pişirilir
7
Fırından alınan şişperekler bu çorbaya eklenerek birkaç dakika daha kaynatılır
8
Üzerine kuru nane serpilir ve sıcak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul