Yalnız Mesajı Göster

Şişperek Tarifi ( Hatay )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şişperek Tarifi ( Hatay )



Şişperek Tarifi ( Hatay )

Malzemeler:
Yarım kilo un
1 baş soğan
kıyma
maydanoz
tuz
baharat
bir avuç pirinç
tuzlu yoğurt

Yapılışı:
1Un, hamur haline getirilir ve yufka olarak açılır
2Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir
3Kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz, baharatın hafif kavrulmasıyla elde edilen iç, karelere konur
4Mantı gibi çapraz köşeler birleştirilir
5Bunlar tepsiye dizilir ve fırında çok hafif kızartılır
6Bir başka tencerere, tuzlu yoğurt, su ve pirinç çorba kıvamına gelene kadar pişirilir
7Fırından alınan şişperekler bu çorbaya eklenerek birkaç dakika daha kaynatılır
8Üzerine kuru nane serpilir ve sıcak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla