Konu
:
Midye Poğça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Midye Poğça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Poğça Tarifi
Midye Poğça Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo süt
1 çorba kaşığı kuru maya
tuz
un
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
peynir
maydanoz
Hazılanışı
:
Süt, un, tuz ve mayadan oluşan yumuşak bir hamur hazırlayın
Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin
Daha sonra hamuru 6 eşitparçaya bölerek, bezelerin(yumakların, parçaların) herbirini oklava ile 30 cm çapında açın ve her bir hamurun üzerine 6 eşitparçaya böldüğünüz margarinin 1 parçasını sürün
Hamurların 3 tanesini üst üste koyup elinizle üzerine bastırarak büyütün
Büyüttüğünüz bu parçayı sıkı bir şekilde rulo yapın
Aynı işlemi kalan 3 hamur içinde tekrarlayın
Oluşan 2 tane ruloyu 2parmak genişliğinde keserek geniş yüzeyine (halkaların göründüğü kısmı üzerine) yatırın ve elinizle biraz açarak içerisinepeynir ve maydanozlu harcınızdan koyarak yarım ay şeklinde kapatın
üzerine yumurta sarısı sürerek kızartın
Kızardığında katlar iyice açılacak ve midye şeklinde bir görünüm oluşacaktır
Yapılışı biraz zahmetlide olsa severek yiyeceğinize eminim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul