Konu
:
Tuzlu Galeta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Galeta Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Galeta Tarifi
Tuzlu Galeta Tarifi
125 gr tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı
süt
1,5 çorba kaşığı anason
3 kahve fincanı un
tuz
Ortası çukurlaştırılan una yağ, tuz ve bir fincan su koyularak yoğrulur, hamur haline getirilir
Hamur merdaneyle uzunca açılır, yarım çorba kaşığı anason serpilir
Hamur katlanıp iki saat kadar dinlendirilir
Sonra yarım santim kalınlıkta açılarak bir kahve fincanı ile yuvarlak yuvarlak kesilir
Bu parçaların dibi hafif ıslatılmış tepsiye yanyana dizilir
Çatalla üzerleri delik delik edilir
Başka bir kapta karıştırılmış
süt
ve tuz, fırçayla tepsideki hamur parçalarının üzerlerine sürülür
1 çorba kaşığı anason, üzerlerine serpilir orta ısılı fırında 20 dakika kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul