Konu
:
Zeytinli Kepekli Açma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Kepekli Açma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Kepekli Açma Tarifi
3 su bardağı tam buğday unu
3 çorba kaşığı şeker
20 gram yaşmaya
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 subardağı ılık su
2 çorba kaşığı Teremyağ
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 çay bardağı zeytin ezmesi
Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika kadar bekletin
Üzerine şeker, tuz, su ve Teremyağını ekleyip karıştırın
Son olarak da kepekli unu döküp yoğurmaya başlayın
Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin
Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağla yağlanmış zeminde elinizle açın, içine zeytin ezmesi sürüp rulo yapın
Simit şeklinde katlayıp tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın
Çıkınca ister sıcak olarak isterseniz de soğuk ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul