Yalnız Mesajı Göster

Patates Püreli Kol Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püreli Kol Böreği Tarifi



6 adet yufka

1,5 kilo patates

250 gram beyaz peynir

500 gram süt

2 adet yumurta

1/2 paket Teremyağ

Tuz

Karabiber

Pul kırmızıbiber

Patatesleri, yıkadıktan sonra, kabuklu olarak haşlayıp, rendeleyelim

İçine yeterince tuzu, karabiberi, pulkırmızıbiberi, 1/4 paket Teremyağını, 1/2 su bardağı sütü ve beyaz peyniri de ilave edip, karıştıralım

Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye keserek, 12 parça yufka elde edelim

Her parça yufkanın düz kısmına, hazırladığımız patates püresinden yayıp, sigara böreği gibi katlayalım

Hazırladığımız börekleri, ya kol böreği gibi ya da kendi etrafında çevirerek gül böreği şeklinde hazırlayıp, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim

Geri kalan sütü ve yumurtaları, kalan erittiğimiz 1/4 paket Teremyağ yağı ile ılıştırıp, tepsinin üzerine dökelim

Önceden ısıttığımız fırına sürüp, üstü kızarıncaya kadar pişirelim

Not: Böreğin yumuşak düşmesini istiyorsanız, fırından çıkardıktan sonra, üstünü kapatınız

Alıntı Yaparak Cevapla