10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Püreli Kol Böreği Tarifi
6 adet yufka
1,5 kilo patates
250 gram beyaz peynir
500 gram süt
2 adet yumurta
1/2 paket Teremyağ
Tuz
Karabiber
Pul kırmızıbiber
Patatesleri, yıkadıktan sonra, kabuklu olarak haşlayıp, rendeleyelim
İçine yeterince tuzu, karabiberi, pulkırmızıbiberi, 1/4 paket Teremyağını, 1/2 su bardağı sütü ve beyaz peyniri de ilave edip, karıştıralım
Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye keserek, 12 parça yufka elde edelim
Her parça yufkanın düz kısmına, hazırladığımız patates püresinden yayıp, sigara böreği gibi katlayalım
Hazırladığımız börekleri, ya kol böreği gibi ya da kendi etrafında çevirerek gül böreği şeklinde hazırlayıp, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim
Geri kalan sütü ve yumurtaları, kalan erittiğimiz 1/4 paket Teremyağ yağı ile ılıştırıp, tepsinin üzerine dökelim
Önceden ısıttığımız fırına sürüp, üstü kızarıncaya kadar pişirelim
Not: Böreğin yumuşak düşmesini istiyorsanız, fırından çıkardıktan sonra, üstünü kapatınız
|
|
|