Yalnız Mesajı Göster

Hamur Kasesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Kasesi Tarifi



Hamur Kasesi Tarifi

180 gr (1+1/2 su bardağı) un
kahve kaşığının ucuyla tuz
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
45 gr (3 çorba kaşığı) margarin
2-3 çorba kaşığı çok soğuk su

Unu ve tuzu orta boy derin bir kaseye eleyip tereyağ ve margarini ekleyerek bıçakla ekmek içi görünümü alana kadar ufalayınız
Bir çorba kaşığı soğuk su katıp bıçakla karışıma yediriniz Hamuru pürtüksüz olana kadar yoğurup, hamur çok kuru ise bir kaşık soğuk su daha katarak, buzdolabında 30 dakika bekletiniz
Hafifçe unlanmış hamur tahtasında hamuru 0,5 cm kalınlığında açınız Merdanenin üstünde kaldırarak kalıba döşedikten sonra, sarkan kısımları bıçakla kesiniz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız Hamuru çatalla delip üstünü alüminyum kağıtla örttükten sonra kuru fasulyelerle ağırlık yapınız Hamuru fırında 10 dakika pişirdikten sonra fasulye ve alününyum kağıdı kaldırarak 5 dakika daha, hamur nar gibi kızarana kadar pişiriniz Hamuru fırından çıkarıp soğutunuz Hamur kaseniz kullanılmaya hazırdır

Not: Bu hamur kasesini çeşitli harçlarla kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla