Konu
:
Hamur Kasesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Kasesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Kasesi Tarifi
Hamur Kasesi Tarifi
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
kahve kaşığının ucuyla tuz
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
45 gr (3 çorba kaşığı) margarin
2-3 çorba kaşığı çok soğuk su
Unu ve tuzu orta boy derin bir kaseye eleyip tereyağ ve margarini ekleyerek bıçakla ekmek içi görünümü alana kadar ufalayınız
Bir çorba kaşığı soğuk su katıp bıçakla karışıma yediriniz
Hamuru pürtüksüz olana kadar yoğurup, hamur çok kuru ise bir kaşık soğuk su daha katarak, buzdolabında 30 dakika bekletiniz
Hafifçe unlanmış hamur tahtasında hamuru 0,5 cm kalınlığında açınız
Merdanenin üstünde kaldırarak kalıba döşedikten sonra, sarkan kısımları bıçakla kesiniz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız
Hamuru çatalla delip üstünü alüminyum kağıtla örttükten sonra kuru fasulyelerle ağırlık yapınız
Hamuru fırında 10 dakika pişirdikten sonra fasulye ve alününyum kağıdı kaldırarak 5 dakika daha, hamur nar gibi kızarana kadar pişiriniz
Hamuru fırından çıkarıp soğutunuz
Hamur kaseniz kullanılmaya hazırdır
Not: Bu hamur kasesini çeşitli harçlarla kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul