Yalnız Mesajı Göster

Piliçli Ve Peynirli Açma Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Ve Peynirli Açma Börek Tarifi



250 gram tavuk (göğüs kısmından)

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 adet sivri biber

3 disş sarımsak

250 gram beyaz peynir

1 paket (250 gr) Teremyağ

HAMURU İÇİN:

3 su bardağı un (375 gr)

15 gram kuru maya

1 çay kasığı tozşeker

250 gram ılık su

Kekik

Tuz

Karabiber

Mayayı, şekeri ve tuzu, 1 çay bardağı ılık su ile ezip, ortasını açtığımız unun içine koyalım

Üzerini un ile örtüp, (10-15 dakika kadar) mayalanmasını bekleyelim

Hamuru yeterince ılık su ilavesi ile yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim

Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, 15-20 dakika bekletelim

Parmak büyüklüğünde fileto olarak kestiğimiz tavuk etlerini, 1 çorba kaşığı Teremyağ yağında tersli yüzlü kızartalım

Yeterince tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan indirelim

İnce kıydığımız kuru soğanı, Teremyağ yağında ve orta ısılı ateşte kavurmaya başlayalım

Önce kıyılmış biberleri, arkasından sarımsağı, daha sonra da kabuğunu soyup, kuşbaşı kestiğimiz domatesleri tencereye ilave edip, orta ısılı ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim

Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, ufalanmış beyaz peynir ile karıştıralım

Hamurlardan bir parçasını elimizle yuvarlak olarak açıp, yayalım

İçine yeterince tavuk üzerine de peynirli sos koyup, diğer yarısını üzerine kapatıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim

Üzerine erimiş yağ sürüp, kaşar peyniri rendesi serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla