10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliçli Ve Peynirli Açma Börek Tarifi
250 gram tavuk (göğüs kısmından)
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
3 disş sarımsak
250 gram beyaz peynir
1 paket (250 gr) Teremyağ
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı un (375 gr)
15 gram kuru maya
1 çay kasığı tozşeker
250 gram ılık su
Kekik
Tuz
Karabiber
Mayayı, şekeri ve tuzu, 1 çay bardağı ılık su ile ezip, ortasını açtığımız unun içine koyalım
Üzerini un ile örtüp, (10-15 dakika kadar) mayalanmasını bekleyelim
Hamuru yeterince ılık su ilavesi ile yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, 15-20 dakika bekletelim
Parmak büyüklüğünde fileto olarak kestiğimiz tavuk etlerini, 1 çorba kaşığı Teremyağ yağında tersli yüzlü kızartalım
Yeterince tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan indirelim
İnce kıydığımız kuru soğanı, Teremyağ yağında ve orta ısılı ateşte kavurmaya başlayalım
Önce kıyılmış biberleri, arkasından sarımsağı, daha sonra da kabuğunu soyup, kuşbaşı kestiğimiz domatesleri tencereye ilave edip, orta ısılı ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim
Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, ufalanmış beyaz peynir ile karıştıralım
Hamurlardan bir parçasını elimizle yuvarlak olarak açıp, yayalım
İçine yeterince tavuk üzerine de peynirli sos koyup, diğer yarısını üzerine kapatıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Üzerine erimiş yağ sürüp, kaşar peyniri rendesi serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim
|
|
|