Konu
:
Milföyde Kuzu Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföyde Kuzu Pirzola Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyde Kuzu Pirzola Tarifi
Milföyde Kuzu Pirzola Tarifi
8 adet hazır milföy hamuru (10x10 santimlik kareter halinde)
8 adet yağsız kuzu pirzola
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
10 adet orta boy taze kültür mantarı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı dolusu çörekotu
Pirzolaların üzerine tuz ve karabiber serpilir
2 yemek kaşığı zeytinyağı geniş bir tavada kızdırılır
Pirzolalar kızgın yağda, önlü arkalı birer dakika kızartılıp bir tabağa alınır
Kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağı da aynı tavaya aktarılıp orta ısılı ateşte kızdırılır
İncecik doğranan soğanlar ve sarmısaklar aktarılıp 1-2 dakika kavrulur
Mantarlar boylamasına incecik dilimlenerek kavrulmakta olan soğanların üzerine aktarılır
Kanştınlarak 4-5 dakika daha kavrulur
Üzerine kuru nane, kuru fesleğen, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber serpilip karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak soğuması beklenir
Milföy hamurları tezgahın üzerine koyulur
Yaklaşık 10-15 dakika sonra hamurlar çözülüp yumuşayınca, ortalarına mantarlı karışımdan birer yemek kaşığı dolusu koyulup üzerlerine de kızartılmış pirzolalar yerleştirilir ve hamurların uçları tepede birleştirilir
Hamurlar fırın tepsisine, birleşme noktaları altta kalacak şekilde yerleştirilir
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür
Çörek otu serpiştirilip 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul