Konu
:
Sebıt Mantısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebıt Mantısı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebıt Mantısı Tarifi
SEBIT MANTISI
MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru (ya da evde yoğurulmuş hamur
1/2 kg kıyma
maydanoz
1 adet iri kuru
soğan
pul
biber
kara
biber
1 çorba kaşığı
domates
salçası
sarımsak
lı
yoğurt
HAZIRLANIŞI
Hamurları lahmacun hamuru büyüklüğünde ve şeklinde açın ve teflon tavada pişirin
(Bu şekilde pişmiş olarak 10-15 adet hamur elde edilir) Ayrı bir tencerede
soğan
ları pembeleşinceye kadar kavurun
İçine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin
Kıymaların rengi dönünce salça, baharatlar ve maydanozu ilave edin
İyice pişene kadar ateşte bekletin
Bir tepsinin üzerine bir sıra hamur
koyun
bir sıra üzerine bu sosu sürün
Üzerine tekrar hamur ve tekrar sos şeklinde devam edin
Üst üste yığılmış olan bu hamurları dörde kesin
Sarımsaklı yoğurdu kaselere
koyun
Üçgen şekilde dilimlenmiş olan bu hamurlar kıvrılarak yoğurda batırılarak yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul