Konu
:
Kabaklı Makarna Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Makarna Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Makarna Böreği Tarifi
Kabaklı Makarna Böreği Tarifi
1/2 paket erişte makarna
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy yeşil kabak
1 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Sos için;
4 adet yumurta
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı dolusu un
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz karabiber
Böreğin sosunun hazırlanması için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar geniş bir kaseye kınidıktan sonra tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla 1-2 dakika kadar çırpılır
Üzerine sıvıyağ, kabartma tozu ve un eklenerek çırpılmaya devam edilir
Süt de aktarılıp tuz ve karabiber serpilir
Çırpılmaya devam edilerek tüm malzemeler iyice karıştırılır
Diğer taraftan, makarna kaynayan bol tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlanıp süzülür
Soğan ve kabak soyulduktan sonra rendelenir
Dereotu incecik doğranır
Rendelenmiş kabak ve soğan, incecik doğranmış dereotu, süzülen ılık makarna derin bir kapta karıştırılır
Hazırlanan yumurtalı sos, bu sebzeli karışımın üzerine aktanlır
Son olarak, üzerine rendelenmiş peynir de ilave edilip tüm malzemeler iyice karıştırılır
Fırına dayanıklı olan kenarları yüksek orta boy bir fırın kabı 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır
Hazırlanan makarnalı kanşım yağlanmış fırın kabına aktanlıp üzeri kaşığın tersiyle düzeltilir
Makarna böreği 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri altın sansı oluncaya kadar, 40-45 dakika pişirilip çıkarılır ve sıcak sıcak dilimlenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul