Konu
:
Ağzı Açık (Şanlıurfa) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ağzı Açık (Şanlıurfa) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağzı Açık (Şanlıurfa) Tarifi
Ağzı Açık (Şanlıurfa) Tarifi
1/2 kg kıyma
4 su bardağı un
3 su bardağı sıvı yağ
İsot
tuz
karabiber
1 kaşık salça
Bir baş ince kıyılmış soğan
2 ated yumurta
aldığı kadar su
4 su bardağı un
Bir yumurta ve su ile yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır
Ceviz iriliğinde yuvarlanır
1/2 kg kıyma ile ince doğranmış çiğ soğan, tuz, karabiber, isot karıştırılır
Karışıma bir yumurta kırılır salça ve bir çay bardağı un eklenerek iyice karıştırılır
Bezeler küçük açılır, elle ıslatılarak üzerine kıyma yayılır
Kenarları kıvrılarak kapatılır
Kızgın yağda önce kıymalı tarafı olmak üzere kızartılır
peçetenin üzerine çıkarılarak fazla yağı alınır
Ağzı açık servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul