Konu
:
Enginarlı Pide Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Pide Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Pide Tarifi
Enginarlı Pide Tarifi
Malzemeler
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı su, tuz
İçi için:
4 adet konserve enginar
250 gram tavuk göğsü
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4er adet domates ve
sivribiber
300 gram mantar
Yarım limonun suyu
Karabiber, pulbiber
Üzerine:
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kekik
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı
MAYA ve tozşekeri suda eritin
Un ve tuzu bir kaseye alın
Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin
Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın
Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin
İçi için enginarları kuşbaşı doğrayın
Küp doğranmış tavuk göğsünü sıvıyağda kavurun
Küp doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
Ocağın altını kapatıp karabiber ve pulbiber ekleyin
Mantarı limonlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün
Bütün malzemeyi karıştırıp, açtığınız hamurların üzerine pay edin
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kekik serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin
Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul