Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Pide Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Pide Tarifi



Enginarlı Pide Tarifi

Malzemeler
  • Hamur için:
  • 1 kg un
    20 gram yaş maya
    1 çay kaşığı tozşeker
    1 su bardağı su, tuz

    İçi için:
  • 4 adet konserve enginar
    250 gram tavuk göğsü
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    4er adet domates ve
    sivribiber
    300 gram mantar
    Yarım limonun suyu
    Karabiber, pulbiber
  • Üzerine:
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Kekik
    2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı

MAYA ve tozşekeri suda eritin Un ve tuzu bir kaseye alın Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin İçi için enginarları kuşbaşı doğrayın Küp doğranmış tavuk göğsünü sıvıyağda kavurun Küp doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun Ocağın altını kapatıp karabiber ve pulbiber ekleyin Mantarı limonlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün Bütün malzemeyi karıştırıp, açtığınız hamurların üzerine pay edin Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kekik serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla