Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Anemon Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Anemon Böreği Tarifi



Tavuklu Anemon Böreği Tarifi

2 adet hazır yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

İçi için;
1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyaği
2 adet beyaz lahana yaprağı
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı susam

Lahana yapraklan incecik doğranır Havuç rendelenir Kuru soğan yemeklik doğranır Haşlanmış tavuk eti küp küp doğranır
Zeytinyağı, ince kıyılmış lahana, rendelenmiş havuç ve doğranmış soğan bir tencereye koyulur Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur
Doğranmış tavuklar katılıp tuz ve karabiber serpiştirildikten sonra karıştırılarak 2-3 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır
Sıvıyağ ve su bir kaseye aktarılıp çatal yardımıyla çırpılır İki yufka tezgaha yan yana serilir Hazırlanmış olan sulu yağ yufkanın her tarafına sürülür Yufkaların her biri 8 eşit parçaya bölünür Böylece 16 parça yufka elde edilir
Hazırlanan iç harcı yufka parçalarının geniş tarafına eşit şekilde paylaştınlıp sigara böreği gibi sarılır Rulolar uçlarından başlanıp içe doğru kıvrılarak gül şekline getirilir ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülüp susam serpiştirilir
Börekler 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, en az 30 dakika pişirilir Çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla