Konu
:
Tavuklu Anemon Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Anemon Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Anemon Böreği Tarifi
Tavuklu Anemon Böreği Tarifi
2 adet hazır yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
İçi için;
1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyaği
2 adet beyaz lahana yaprağı
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı susam
Lahana yapraklan incecik doğranır
Havuç rendelenir
Kuru soğan yemeklik doğranır
Haşlanmış tavuk eti küp küp doğranır
Zeytinyağı, ince kıyılmış lahana, rendelenmiş havuç ve doğranmış soğan bir tencereye koyulur
Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur
Doğranmış tavuklar katılıp tuz ve karabiber serpiştirildikten sonra karıştırılarak 2-3 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır
Sıvıyağ ve su bir kaseye aktarılıp çatal yardımıyla çırpılır
İki yufka tezgaha yan yana serilir
Hazırlanmış olan sulu yağ yufkanın her tarafına sürülür
Yufkaların her biri 8 eşit parçaya bölünür
Böylece 16 parça yufka elde edilir
Hazırlanan iç harcı yufka parçalarının geniş tarafına eşit şekilde paylaştınlıp sigara böreği gibi sarılır
Rulolar uçlarından başlanıp içe doğru kıvrılarak gül şekline getirilir ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülüp susam serpiştirilir
Börekler 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, en az 30 dakika pişirilir
Çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul