Konu
:
Açık Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Açık Poğaça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açık Poğaça Tarifi
Açık Poğaça Tarifi
MALZEMELER
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
İÇ MALZEMESİ
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini, sıvıyağı, mahlepi ve yoğurdu alıp eldivenli elinizle iyice karıştırın
Sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene değin yoğurun
İçi için patatesleri ezin
Yumurta akını, peyniri, doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin
Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın
Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın
Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına bir yumurtanın sarısını sürün
İsterseniz çörekotu da serpebilirsiniz
180 derecede kızarana kadar pişirin
En az on dakika sonra servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul