Yalnız Mesajı Göster

Kahvaltı Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltı Çöreği Tarifi



Kahvaltı Çöreği Tarifi

75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
250 gr (2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
2 yumurta (Hafifçe çırpılmış)
1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı limon suyu
2 orta boy elma (kabukları soyulup ortaları çıkarılmış ve rendelenmiş)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız 1 çorba kaşığı yağla bir çörek tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız
Un, tuz, kabartma tozu, şeker, tarçın ve hindistancevizi rendesini büyük bir kaseye eleyip bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede yumurtaları, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, açık bir renk alıp kalınlaşana kadar çırpınız Kalan 4 çorba kaşığı yağı, sütü ve limon suyunu katıp, iyice karıştırınız Orta boy kasedeki yumurtalı karışımı, büyük kasedeki unlu karışıma çabucak ekleyip karıştırınız (Çok fazla karıştırmamaya dikkat ediniz) Elmaları ekleyiniz
Elde ettiğiniz bu karışımı, hazırladığınız çörek tepsisine döküp, fırının orta katında 15 - 20 dakika, ortalarına batırılan bir şiş temiz ve kuru çıkana kadar pişiriniz
Çörekleri fırından çıkarıp sıcak olarak yada 4-5 dakika tepside beklettikten sonra soğuk olarak, servis ediniz

Not: Soğuk yada sıcak servis edilebilen bu çöreklerin hazırlanmasında, elma yerine dilediğiniz herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla