Konu
:
Patatesli Lokma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Lokma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Lokma Tarifi
Patatesli Lokma Tarifi
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabaildiği kadar un
İçi için
3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Hamur malzemesiyle hamur yoğrulur, 1 saat dinlendirilir
Patates haşlanır rendelenir
Tavaya sıvıyağ konur, ince kıyılmış soğan eklenir ve kavrulur
Üzerine rende patates, tuz ve pul biber katılır, 5
dakika
kadar kavrulur
Dinlenen hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak uçlarıyla açılır
Ortasına patatesli iç konur
Kenarlardan yukarı doğru toplanır, birleştirilir ve top şeklinde yuvarlanır
Tavaya yağ konur, ısınıca toplar atılır ve altın rengi kızartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul