Konu
:
Baharatlı Puf Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Puf Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Puf Böreği Tarifi
Baharatlı Puf Böreği Tarifi
Kişi Sayısı:
6 Kişilik
• Pişirme Süresi:
20 dak
Malzemeler
• 1/2 su bardağı ılık su
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 çay kaşığı kuru kekik, nane
• 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 paket kabartma tozu
• 3-4 su bardağı un
Kızartmak İçin:
• 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
• Öncelikle, ılık suyun içine; tuzu, karabiberi, kuru naneyi ve kekiği katarak iyice karıştırın
• Bu karışımı derin bir kabın içine boşaltın
• Üzerine yumurtaları kırıp kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın
• Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın
Unu yavaş yavaş ekleyip durun ve yoğurun
Böylece hamuru kontrol etme imkanınız olacak
Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan hamuru oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin
• Daha sonra hamuru 2′ye bölün
Hafif unlanmış tezgahın üstünde yarım santim kalınlığında 2 yufka açın
• Hamuru rulo hamur keseceği yardımıyla ya da bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin ve orta boy bir tavayı orta ısılı ateşte kızdırıp sıvıyağı koyun
Kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın
Sıcak ya da ılık bir şekilde servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul