Konu
:
Ev Bazlaması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ev Bazlaması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Bazlaması Tarifi
Ev Bazlaması Tarifi
1 kg un
1 adet yaş maya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
Un havuz gibi açılır
Bu çukura az ılık su ve maya konur, parmak uçlarıyla maya eritilir
Üzerine yağ, tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar ılık su eklenerek yoğrulur
Hamur 1 saat kadar dinlendirilir
Sonra 8 eşit parçaya bölünür
Her parça unlu zeminde parmak uçlarıyla tatlı tabağı kadar açılır
Kızgın yağsız teflon tavada iki yüzü pişirilir
Ilık olarak
peynir
, tereyağı, reçel eşliğinde servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul