Yalnız Mesajı Göster

Ev Bazlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Bazlaması Tarifi



Ev Bazlaması Tarifi

1 kg un
1 adet yaş maya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar su
1 tatlı kaşığı tuz

Un havuz gibi açılır Bu çukura az ılık su ve maya konur, parmak uçlarıyla maya eritilir Üzerine yağ, tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar ılık su eklenerek yoğrulur Hamur 1 saat kadar dinlendirilir Sonra 8 eşit parçaya bölünür Her parça unlu zeminde parmak uçlarıyla tatlı tabağı kadar açılır Kızgın yağsız teflon tavada iki yüzü pişirilir Ilık olarak peynir, tereyağı, reçel eşliğinde servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla