Yalnız Mesajı Göster

Briyoş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Briyoş Tarifi



Briyoş Tarifi

Malzemeler
Mayalı Hamur Malzemesi
45 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Kahve Fincanı Süt
4 Kahve Fincanı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Limon Suyu
5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzerine Sürmek İçin
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi

Yemeğin Tarifi
Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin
Hamurun dörtte birini ayırın Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın
Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin 30 dakika mayalanmak üzere bekletin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla