Konu
:
Katlama Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Katlama Çörek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katlama Çörek Tarifi
Katlama Çörek Tarifi
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yağlamak için
0 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Maya, su ve şeker bir kaba konur, karıştırılır
Üzerine tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur 1 saat dinlendirilir
Daha sonra 10 eşit parçaya bölünür
Her parça merdaneyle tatlı tabağı kadar açılır
Yüzeyine 1 çorba kaşığı sıvıyağ sürülür
Hamur rulo yapar gibi üç kademede katlanır
Sonra sağdan ve soldan katlanır
10 dakika bekletilir
Parmak uçlarıyla tekrar açılır
Yeteri kadar iç konur ve katlanır
Yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine çırpılmış yumurta sürülür
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadsar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul