10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çesitli Borek Tarifleri
Çesitli borek Tarifleri
Patates Sarması (Patatesli Rulo Börek)
Malzemeler :
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 yumurta akı
* Yarım çay bardağı sirke
* Aldığı kadar un
* Tuz
Üstüne :
Yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı :
Patatesi haşlayın ve püre haline getirin Tuz ve baharatlarını ekleyip içine ezilmiş beyaz peyniri ekleyin İsterseniz püreyi 1 tatlı kaşığı sıvı yağda çevirebilrsiniz Böylelikle nişasta kokosu gider
Bir kaba bütün malzemeleri sırası ile koyun ve kulak memesi kıvamında yoğurun Hamuru 15 dakika dinlendirin
Hamuru ikiye bölün Bir parçasını alın ve unsuz bir şekilde merdane ile açın Hamurun bir kenarına patates püresini koyun ve rulo şeklinde sarın Sonra dilimlenin ve yağlanmış tepsiye dizin
Diğer parçasına da aynı işlemi uygulayın
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin

KÖBETE
Malzemeler :
* 1 paket margarin
* 1 kg un
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için :
* 1 çorba kaşığı margarin veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 domates
* 1 soğan
* 1 su bardağı pirinç
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3 bardak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
İçin Yapılışı:
Margarin veya sıvı yağ ile tavuk göğsü, kızartır gibi pişirilir İnce kıyılmış soğan ilave ederek kızartmaya devam edilir Rendelenmiş domates, tuz, 3 bardak suyu ilave edip, 15-20 dakika pişirilir İçinden tavuk göğsü çıkarılıp başka bir kaba alınır Sulu karışıma pirinç ilave edilip, pilav gibi pişirilir Tavuk didiklenip, pilavın içine karıştırılır Kababiber atılıp, dinlendirilir
Hamurun Yapılışı :
Un, süt, yumurta, tuz ve alabildiği kadar su ile yumuşak bir hamur elde edilir Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, tabak büklüğünda açılır Üzerine yumuşamış margarin sürülür Açılmış parçaların yarısı alta, yarısı üste olacak şekilde üstüste yerleştirilir Merdane yardımı ile tepsinin ebadında büyütülürve yağlanmış tepsiye yerleştirilir Arasına tavuklu harç döşenir Diğer kalan parçalar da merdane ile açılır, tavuklu harcın üzerine yerleştirilir Yumurta sarısı ve sütü karıştırılıp hamurun üzerine süre-ürülür 200 derece fırında pişirilir

KAYTAZ BÖREĞİ
Malzemeler:
1 su bardagi ilik süt
yarim su bardagi ilik su
yarim cay bardagi siviyag
yarim paket yas maya
1 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi tozseker
tuz
aldigi kadar un
İç malzemesi icin;
200 gr kiyma
2 adet orta boy kuru sogan
1 tatli kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
tuz ve karabiber
Ayrica;
1 su bardagi kadar siviyag
Yapılışı :
Ilik süte mayayi ve sekeri koyup,maya eriyinceye kadar karistirin Sonra diğer malzemeleri koyup, kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin Hamurun üstünü örtüp, yarim saat kadar mayalanması için bekletin Mayalanan hamurdan 15-16 beze yapın ve her bezeyi tabak büyüklüğünde açın Üzerlerine yag sürerek bohca gibi katlayin İç malzemesini hazırlayın Hazırlanan iç malzemesini bohça gibi katladığınız hamurların üstlerine yayın Yaglanmis tepsiye dizin ve tekrar kabarmasını bekleyin Önceden isitilmis 250 dereceli firinda kizarana kadar pisirin

|
|
|